Choose Again Jaartraining

L I V E   Jaartraining    2022

  • Heb je lang genoeg in ‘de ellende’ vast gezeten en besluit je dat het nu echt tijd wordt een stap naar een gelukkiger leven te maken? Je weet diep van binnen dat het anders kan.
  • Zit je hoofd vol terugkerende (zelf)afbrekende gedachten die je gevangen houden en heb je grote behoefte aan meer rust in je hoofd?
  • Je bent verliefd geworden en het wordt (opnieuw) een drama. Of je leeft al jaren in een ongezonde relatie en je vraagt je af ‘is dit het nou?’ Zou je voor eens en altijd willen weten wat de werkelijk oorzaak van jouw (terugkerende) relatie-drama is?
  • Je leven loopt aardig op rolletjes, en toch ben je niet gelukkig. Waar blijf je in vastzitten, dat je nu voor eens en altijd wilt opruimen?
Kon ik je maar even laten zien, hoe verbijsteren het licht van je wezen is
- Hafiz

 

Wat is de Jaartraining?

In de Jaartraining committeer je je vier seizoenen lang aan je persoonlijke ontwikkelingsproces. Je gaat een transformatie aan met jezelf omdat je klaar bent met je terugkerende belemmerende patronen en je bent bereid de verandering van binnen uit te laten plaatsvinden en niet meer in de buitenwereld te zoeken. Mocht je leven met het idee: 'als mijn werk/relatie/financiën beter worden dan ben ik gelukkiger', dan ga je gedurende dit jaar ervaren dat die gedachte niet de oplossing van je probleem is. Het doel van de jaartraining is om jezelf blijvend schoon te maken om een gelukkiger leven te kunnen leiden op alle fronten.

Door je een jaar lang over te geven aan het helende proces van Choose Again, leer je je te herinneren wat leven in verbinding met liefde en vreugde is, met andere woorden in je ‘ware natuurlijke staat van zijn’ leven. De jaartraining leert je het Choose Again Zes Stappenproces compleet te integreren en toe te passen.

In welke vorm?
We werken in een kleine, vaste groep van maximaal 10 deelnemers.  Je doorloopt in vier blokken van drie dagen (een weekend en een losse vrijdag) de verschillende thema’s die dit jaar zullen verbinden. Je bent dus 12 dagen met elkaar onderweg. In de tussentijd ben je met jezelf onderweg.

Programma
De Jaartraining bied je een helder programma aan voor je innerlijke schoonmaak. Je eigen proces wordt ondersteund door de volgende methodieken:

  • Het Zes Stappenproces
  • Ademwerk & Lichaamswerk
  • Yoga & Meditaties
  • Natuur beleven & Stilte
  • Een jaar-dagboek bijhouden (schrijven, tekenen, filmen)
 
Thema's

Deel 1 Winter: Dromen, dolen en ontwaken

In dit eerste deel ga je diep in je ego-spelonken naar bínnen. Je komt er dan achter WIE hier in ‘aan het slapen en dromen’ is. Het blijven ronddolen in je verhalen van ellende van het verleden,  je illusies van verlangen en verwachtingen in de toekomst, houden je gevangen. Hoe lang wil je nog in je eigen 'dromen van onzin' blijven geloven? Door helemaal in je eigen ego dynamiek te duiken, ga je inzien dat het ook ánders kan, dat het mogelijk is te kiezen om de eerste stappen te zetten in ontwaken en jezelf bevrijden.

 

Deel 2 Lente: Ploegen, zaaien en draaien. 

Je ploegt je eigen ingesleten grondpatronen keer op keer weer dóór totdat je ontdekt dat er een nieuwe energie uit vrij kan komen.  Je leert de signalen van het ego herkennen en hoe je door het omdraaien van 'oorzaak en gevolg' een draai naar binnen kunt maken, in plaats van in de wereld je geluk te zoeken. In je eigen vruchtbare bodem gaan de zaadjes van liefde en vergeving krachtig groeien, in plaats van die van angst en grieven. Je innerlijke Beslisser is wakker geworden en ga je leren herkennen en inzetten.

 

Deel 3 Zomer: Bloeien, stoeien en groeien.

De zaadjes van vergeving zijn gaan groeien. Je hart is aan het bloeien. En tegelijkertijd ben je (nog) aan het stoeien met je triggers, het ego en relaties. In dit deel leer je hoe jij vanuit je ego in relaties staat, wie je spiegels zijn en je wat je eigen projecties en oordelen zijn. Wat word er jou hier aangeboden, wat zijn jouw lessen van liefde om werkelijk te leren liefhebben en verbinden met jezelf? Je kan ál je relaties benutten om te groeien. Je leert opnieuw te kiezen voor liefde, je Beslisser is aanwezig en present.

 

Deel 4 Herfst: Oogsten, ontdekken en op-stralen.

In de laatste drie-daagse verzamel je je oogst van dit jaar en staan we stil bij jouw proces van ontdekkingen. Wat heb je losgelaten en wat heb je geleerd, wat is er nog te ontwikkelen. Er is aandacht voor dankbaarheid, stilte en innerlijke vrede. Hoe ga je je eigen stralende licht laten schijnen en verspreiden? We maken aan het een eind een 'visueel innerlijk beeld' om jouw licht, jouw kern en Wie je werkelijk bent, te ankeren. 

 

Data 2022 (worden binnenkort nader bekend gemaakt)
Deel 1: Winterweekend eind januari en 1 dag begin rond 21 maart

Deel 2: Lenteweekend eind april en 1 dag rond 21 juni

Deel 3: Zomerweekend eind augustus en 1 dag rond 21 september

Deel 4: Herfstweekend eind oktober en 1 dag rond 21 december

 

Tijden

weekends: start vrijdagavond 18.00 uur – einde zondag 16.00 uur.

vrijdagen: 10 uur – 20.00 uur.

 

Locatie

Weekends op Landgoed Baasdam, Tubbergen

Vrijdagen in Zutphen

 

Facilitator
Patricia Gorter met co-trainers

Voor meer info: patriciagorter@gmail.com of bel 0625058605

 

Kosten
€ 2.700,00 (inclusief btw) all-in maaltijden, overnachtingen en leermateriaal.