Choose Again Jaarprogramma 2022

Zes Stappen het jaar rond
 
  • Heb je lang genoeg in ‘de ellende’ vast gezeten en besluit je dat het nu echt tijd wordt een stap naar een gelukkiger leven te maken? Je weet diep van binnen dat het anders kan.
  • Zit je hoofd vol terugkerende (zelf)afbrekende gedachten die je gevangen houden en heb je grote behoefte aan meer rust in je hoofd?
  • Je bent verliefd geworden en het wordt (opnieuw) een drama. Of je leeft al jaren in een ongezonde relatie en je vraagt je af ‘is dit het nou?’ Zou je voor eens en altijd willen weten wat de werkelijk oorzaak van jouw (terugkerende) relatie-drama is?
  • Je leven loopt aardig op rolletjes, en toch ben je niet gelukkig. Waar blijf je in vastzitten, dat je nu voor eens en altijd wilt opruimen?
Kon ik je maar laten zien, in je eenzaamheid, in je duisternis, hoe verbijsterend het licht van je eigen wezen is - Hafiz

 

Wat is het Jaarprogramma?

In het Jaarprogramma committeer je je in vier seizoenen aan je persoonlijke ontwikkelingsproces. Je gaat een transformatie aan met jezelf omdat je klaar bent met je terugkerende belemmerende patronen en je bent bereid de verandering van binnen uit te laten plaatsvinden en niet meer in de buitenwereld te zoeken. Mocht je leven met het idee: 'als mijn werk/relatie/financiën beter worden dan ben ik gelukkiger', dan ga je gedurende dit jaar ervaren dat die gedachte niet de oplossing van je probleem is. Het doel van de jaartraining is om jezelf blijvend schoon te maken om een gelukkiger leven te kunnen leiden op alle fronten.

Door je een jaar lang over te geven aan het helende proces van Choose Again, leer je je te herinneren wat leven in verbinding met liefde en vreugde is, met andere woorden in je ‘ware natuurlijke staat van zijn’ leven. Het jaarprogramma leert je het Choose Again Zes Stappenproces compleet te integreren en toe te passen. We kijken naar wat jij nodig hebt en wat jouw 'maatwerk' is.

Losse Weekends?
Als je interesse hebt in een weekend per bepaald seizoen, dan is dat mogelijk. De thema's van ieder weekend zijn op zichzelf staand en kunnen daarom door iedereen gevolgd worden. De groepsverbinding komt ieder weekend op een natuurlijke wijze tot stand. Zie ook bij Weekends op deze website. 

In welke vorm?
We werken in een kleine groep van maximaal 10-12deelnemers.  Je doorloopt in vier blokken van drie dagen (een weekend en een aansluitende vrijdag enkele weken later) de verschillende seizoenthema's die dit jaar zullen verbinden. Je bent dus 12 dagen met elkaar onderweg. In de tussentijd ben je met jezelf onderweg. Er zal een vaste kern mensen zijn en er kunnen mensen bijkomen die voor een enkel weekend kiezen. Het kan van toegevoegde waarde zijnom met verschillende mensen en vanuit verschillende perspectieven met elkaar samen op te trekken, om met elkaar te leren en te groeien. 

Programma
Dit jaar bied je een helder programma aan voor je innerlijke schoonmaak. 
Je eigen proces wordt ondersteund door de volgende methodieken:

  • Het Zes Stappenproces
  • Ademwerk & Lichaamswerk
  • Yoga & Meditaties
  • Natuur beleven & Stilte
  • Een jaar-dagboek bijhouden (schrijven, tekenen, filmen)
  • Er is aandacht voor dankbaarheid, stilte en viering.
 

Winter: Dromen, dolen en ontwaken

De uitnodiging is om diep in je ego-spelonken naar bínnen te gaan. Je komt er dan achter WIE hier in ‘aan het slapen en dromen’ is. Het blijven ronddolen in je verhalen van ellende van het verleden,  je illusies van verlangen en verwachtingen in de toekomst, houden je gevangen. Hoe lang wil je nog in je eigen 'dromen van onzin' blijven geloven? Door helemaal in je eigen ego dynamiek te duiken, ga je inzien dat het ook ánders kan, dat het mogelijk is te kiezen om de stappen te zetten in ontwaken en jezelf bevrijden.

 

Lente: Ploegen, zaaien en draaien. 

Je ploegt je eigen ingesleten grondpatronen keer op keer weer dóór totdat je ontdekt dat er een nieuwe energie uit vrij kan komen.  Je leert de signalen van het ego herkennen en hoe je door het omdraaien van 'oorzaak en gevolg' een draai naar binnen kunt maken, in plaats van in de wereld je geluk te zoeken. In je eigen vruchtbare bodem gaan de zaadjes van liefde en vergeving krachtig groeien, in plaats van die van angst en grieven. Je innerlijke Beslisser is wakker geworden en ga je leren herkennen en inzetten.

 

Zomer: Stoeien, bloeien en groeien.

Om werkelijk te kunnen bloeien en groeien zul je keer op keer je triggers vanuit het ego onder ogen moeten zien. Stoeien met je jezelf (relatie met jezelf) en relaties met anderen, bied je een mogelijkheid om dit als geschenken voor transformatie te zien. In dit deel leer je hoe jij vanuit je ego in relaties staat, wie je spiegels zijn en je wat je eigen projecties en oordelen zijn. Wat word er jou hier aangeboden, wat zijn jouw lessen van liefde om werkelijk te leren liefhebben en verbinden met jezelf? Je kan ál je relaties benutten om te groeien. Je leert opnieuw te kiezen voor liefde. 

 

Herfst: Overgave, vertrouwen en verbinden
Voor een transformatie proces om overtuigingen van je ego los te laten en je te verbinden met je ware essentie Liefde heb je overgave en vertrouwen nodig. Dat het veilig is om los te laten, omdat je in jezelf veiligheid kunt vinden en je niet meer vertrouwen of bevestiging van de buitenwereld nodig hebt. Door consequent met het Zes Stappenproces te leren werken, de signalen van je ego te herkennen, kan jij je met liefde, kracht en vrede in jezelf verbinden. Een bekende uitspraak is: 'het gaat niet om het zoeken naar liefde, maar om de blokkades voor de liefde te vinden en te transformeren'. 

 

Data 2022
Winterweekend 28, 29, 30 januari en aansluitende dag op vrijdag 18 maart 2022.

Lenteweekend 22, 23, 24 april en aansluitende dag op vrijdag 24 juni 2022.

Zomerweekend 26, 27, 28 augustus en aansluitende dag op vrijdag 24 september 2022.

Herfstweekend 4, 5, 6 november en aansluitende dag op vrijdag 16 december 2022.

 

Tijden

weekends: start vrijdagavond 17.00 uur – einde zondag 17.00 uur.

vrijdagen: 10.00 uur – 18.00 uur.

 

Locatie

Weekends op Landgoed Baasdam, Tubbergen

Vrijdagen in Zutphen

 

Facilitator
Patricia Gorter met co-trainers

Voor meer info: patriciagorter@gmail.com of bel 0625058605

 

Kosten
€ 2.500,00 inclusief all-in maaltijden, overnachtingen en leermateriaal.

Per los weekend betaal je € 545,00. In het totaal van de Jaartraining kost het weekend € 500,00 en de vrijdag €125,00.

Bij aanmelding voor de Jaartraining vóór 1 december 2021ontvang je € 100,00 korting. 

 

Klik hier om aan te passen