Choose Again Boeken & Media

 

Diederik Wolsak RPC, MPCP

 

Choose Again

Transformeer je leven.

Verbeter al je relaties met

de Zes Stappen.

 .

Diederik Wolsak schreef in 2018 zijn boek: Choose Again, Six Steps to Freedom. Het boek is een groot succes in onder andere Engelssprekende landen. Afgelopen maand is de vertaling verschenen bij Samsara. Met de Zes Stappen die Diederik beeldend en uitvoerig beschrijft, en die, als je ze eenmaal kent, zo logisch zijn, verander je je leven. Je gaat ervaren hoe je, wat er ook gebeurd is in je leven, de regie terugneemt.

 

Het boek heet in het Nederlands: Choose Again want dat is ook de naam van de organisatie. Je leest hoe Diederik zijn leven heeft getransformeerd van agressieve vechtersbaas naar spiritueel therapeut. Hij beschrijft zijn ervaringen van zijn jonge jaren in het Jappenkamp tijdens WO ll tot de keuzes die hij op grond van wat hij geloofde, heeft gemaakt. Toen heeft hij op gegeven moment besloten dat hij genoeg had van het gevecht, hij wilde iets anders: geluk, liefde en rust.

 

Ook jij kunt besluiten opnieuw te kiezen hoe je je wilt voelen en hoe je wilt leven. Je kunt – leren - kiezen hoe je op een situatie of een trigger reageert. Met de Zes Stappen krijg je zicht op je automatische piloot en word je gezagvoerder over je leven. Als je gaat ervaren dat je die keuze áltijd hebt dan verdwijnt angst. Dan erger je je niet meer. Dan transformeer je onrustige of depressieve gevoelens naar een leermoment en leer je je te ontspannen. Alles wat zich aandient is te onderzoeken en je ontdekt hoe gevoelens je helpen om nieuwe keuzes voor rust, geluk en innerlijke vrede te maken. Hoe? Dat lees je in zijn boek.

 

De Zes Stappen zijn niet zozeer een methodiek dan wel een ‘way of life’.

 

Behoefte aan praktische toepassing? Volg onze – online – Cirkels. Daar praktiseer je de Zes Stappen heel concreet. Kijk verder op deze website voor alle data en mogelijkheden. Lees ‘Choose Again’ en krijg de Zes Stappen onder de knie: meld je aan bij een van de facilitators voor een groepssessie in een Cirkel of een privé coaching. 

 

"Choose Again Six Steps to Freedom"
Engelse versie.
Door Diederik Wolsak, 2018.
 
 
 
"Er gaat niets verkeerd"
door Saskia Teppema, 2019
 
In 'Er gaat niets verkeerd' beschrijft Saskia Teppema een beproefde methode om anders te reageren op een trigger. Anders dan je primaire reactie. Hoewel er geen tijd lijkt te zitten tussen de trigger en de reactie, leert de Zes Stappenmethode je wat je nodig hebt te beslissen toch iets anders te doen. Met als gevolg dat je je, ondanks wat zich aandient, beter, gelukkiger en vrediger gaat voelen. 
 
Uitgeverij Ankh Hermes
 
Tijdschrift voor Yoga - september 2020
 
Interview met Peter Winteraeken en Jacqueline Tamminga
Over de Zes Stappen en het boek 'Choose Again'. Op 20 mei 2020.