« Vorige

Control - Alt - Delete = Vrijheid - juni 2020

 
Nieuwe auto, groter huis, de perfecte partner. Het brengt ons niet wat we hopen. De nieuwe spullen worden snel het nieuwe normaal en de perfecte partner blijkt dezelfde onvolkomenheden te hebben als de vorige. Dit komt doordat alles wat we buiten onszelf zoeken ons een spiegel voorhoudt van wat we denken dat van binnen stuk is. 

We lijken daarin niet veel anders dan computers te zijn. We draaien software die precies doet waarvoor we hem ooit geprogrammeerd hebben. Onze software zijn de overtuigingen die we hebben aangemaakt tijdens onze vroege jeugd. We geven betekenis aan grote, maar ook ogenschijnlijk kleine gebeurtenissen die niet kloppen. Zo kan bijvoorbeeld lof voor een mooi rapport de betekenis krijgen dat liefde verdiend moet worden. Vervolgens blijven we de rest van ons leven zoeken naar manieren om die liefde te verdienen.

Wanneer een computer vastloopt druk je op Control + Alt + Delete. Dan komt het ‘taakbeheer’ venster te voorschijn en zie je welke processen er allemaal lopen. Hetzelfde kunnen we bij onszelf doen wanneer wij in het leven vastlopen. Welke overtuigingen zijn bij ons geprogrammeerd die ons verhinderen een vrijer en gelukkig leven te leiden?
 
Floris Odding
Er zijn nog geen berichten geschreven, doe dat hieronder
Geschreven op: 17-07-2020