Choose Again Facilitators 

 

Saskia Teppema. Ik ben sinds 1985 trainer en coach in het bedrijfsleven, in het onderwijs en bij de overheid. Ik heb van mijn klanten enorm veel geleerd over waar zij in hun werk – en leven - tegen aanlopen. Ik leerde hen communiceren, leidinggeven, conflicten aangaan en oplossen en intussen was ik zelf ook hard bezig om de achterliggende, ziekmakende overtuigingen over mezelf waar ik mee worstelde, uit de weg te ruimen door opleidingen te volgen en me te laten coachen. Mijn patronen bleken net als die van de meeste van mijn klanten, behoorlijk hardnekkig. Tot mijn geluk heb ik in 2011 Diederik Wolsak ontmoet. Ik ben eerst een maand en het jaar daarop drie maanden naar Choose Again in Costa Rica gegaan om het werk, het toepassen van de zes stappen, te integreren in  mijn leven. Sindsdien voel ik me vrij en gelukkig en werk ik met veel succes met deze aanpak. Ik heb mijn eigen oude patronen weten om te buigen naar levensgeluk.

 

Saskia geeft de Zes Stappen in opleidingen voor coaches en ze organiseert Cirkels in Hilversum. Ze is getrouwd met Sido, heeft twee kinderen en een kleinzoon. Haar boek: ‘Er gaat niets verkeerd’, is in 2019 uitgekomen bij Anhk Hermes.

Voor meer info: www.saskiateppema.nl

 

 

Patricia Gorter. Ik ben opgeleid als interieurarchitect (Rietveld,1988) en heb 25 jaar vele mooie projecten ontworpen. Na een grote persoonlijke crisis in 2010 verlegde mijn focus zich van interieurontwerpen voor anderen, steeds meer naar mijn eigen binnenwereld, die heel wat liefdevoller en gelukkiger kon zijn. Ik reisde de hele wereld rond voor bewustzijnsontwikkeling en ik kwam 'toevallig' bij Diederik Wolsak terecht. Het Zes Stappenproces heeft mij bevrijd van mijn oude angsten en overtuigingen. Sinds 2017 volg ik intensief workshops en trainingen in Frankrijk en Costa Rica en heb ik van Choose Again mijn werk gemaakt. Ik merk dat door het toepassen van het Zes Stappenproces in coaching, cirkels en workshops, de bereidheid opnieuw te kiezen voor een gelukkiger leven erg groot is. Als je in je oude verhalen vastloopt en die gaat loslaten, dan ga je je herinneren dat het ontwerp van je eigen binnenwereld in wezen nooit veranderd is. Liefde, vreugde en geluk is de essentie van wat je bent.

Patricia geeft coaching en Choose Again Cirkels in Zutphen, Amsterdam en Den Haag en online. Zij biedt  Choose Again weken (online), workshopdagen en thema weekenden aan. Bovendien verzorgt zij de facilitator opleiding van Choose Again Nederland. Ze is moeder van 2 uitwonende studerende dochters, doet yoga, houdt van wielrennen, musea, bergen & zee en danst graag 5Rhythms. Als er tijd is reist ze als bewustzijns-avonturierster over de wereld. Voor meer info: www.patriciagorter.nl

Lieve Michels. Bij mijn werk als leerkracht en bezinningsbegeleidster, en bij de jongerenwerking, stond ‘volop leven’ steeds centraal. Mijn ontevredenheid over het leven zoals ik het ervaarde, én het diepe weten dat er méér was brachten me ertoe om in 2014 de opleiding Transpersoonlijk Coachen te volgen bij Paul Goudsmit. Daar kregen we de Zes Stappen naar Vrijheid van Diederik Wolsak aangereikt als methode bij coaching.

Dagelijks dit Zes Stappenproces doen brengt me de ervaring van openheid, aanwezigheid, en een diepe innerlijke vrede waarop ik steeds kan terugvallen. Wat een vreugde om deze methodiek te mogen doorgeven in een groep en je daardoor je Essentie te laten ontdekken.

 

Lieve vindt het fijn om als Transpersoonlijk Coach, Familieopsteller, begeleider van Choose Again-groepen en Attitudinal Healing in België en Nederland jou kennis te laten maken met je eigen diepste Kracht.  Ze geniet van de relatie met Nico, zijn kinderen en kleinkinderen. Tuinieren is iets wat ze graag doet.

Voor meer info: www.lievemichels.be

 

 

Peter Winteraeken. Hoe vind ik ‘peace of mind’ en geluk dat geen einde kent?
Dat zijn mijn levensvragen eigenlijk van jongs af aan geweest. Terugblikkend vond ik deze vrede en geluk niet in mijn opleidingen en in mijn arbeidzame leven in het bedrijfsleven, de overheid, zorg- en corporatiesector. Hoewel dit allemaal wel stapstenen ernaartoe waren. Werkelijk geluk en werkelijke innerlijke vrede diende zich zo’n twintig jaar geleden aan tijdens een workshop over Een cursus in wonderen in Spanje. Sindsdien is Een cursus in wonderen mijn levenspad geworden. Ik heb gevonden wat ik zocht: een praktische gids en cursus om alle zelf opgeworpen blokkades voor vrede en geluk ongedaan te maken. Hoe? Door het transformeren van alle angsten naar liefde. En goh, wat heb ik vele angsten mogen leren kennen, doorzien en losgelaten. Een transformatieproces van heel vaak vallen, opstaan en weer doorgaan. Maar absoluut de moeite waard! Het resultaat na twintig jaar innerlijk werk is meer innerlijke vrede en geluk dan ooit. Ik volg mijn hart en leef mijn passie. Ik heb me uitgebreid verdiept in het prachtige gedachtegoed van Een cursus in wonderen. En heb vele trainingen en workshops gevolgd in AH (Attitudinal Healing, gecertificeerd), The Work of Byron Katie, Familie & Systeemopstellingen (gecertificeerd opsteller) en Choose Again, six steps to freedom.  Deze prachtige en effectieve combinatie zijn de 5 pijlers van waaruit ik sinds 2016 werk in mijn Praktijk voor Bewust.

Peter woont en werkt in Echt als facilitator/trainer/coach en opsteller. Hij verzorgt sinds 2014 Choose Again Cirkels en basistrainingen Choose Again in het hele land, waaronder te Echt, Oirschot en Amersfoort. Hij is 27 jaar samen met Annie. Naast zijn ‘werk’ houdt Peter van lezen en klassieke muziek. Hij bezoekt graag klassieke concerten. Houdt van mediteren, stiltewandelingen en fietsen. Is een liefhebber van de lekkere keuken en gezellig samenzijn met vrienden. Verder heeft alles op het gebied van bewustzijnsontwikkeling zijn interesse en aandacht.
Voor meer info: www.peterwinteraeken.nl

 

 

Jacqueline Tamminga. Ik heb na mijn HEAO opleiding eerst 10 jaar in de marketing gewerkt bij verschillende grote bedrijven. In 1999 begon ik voor mezelf en begon ook mijn zoektocht naar mijn doel in dit leven. Ik organiseerde 10 jaar de Levenskunst Beurs, waar verdieping en levensgenieten samenkwamen. In 2006 kwam Willem Glaudemans op mijn pad en volgde ik bij hem de opleiding tot talentencoach en trainer. Willem had het “Talentenspel” bedacht en ik wist onmiddellijk dat daar een deel van mijn levensmissie lag. Op die manier kon ik mensen helpen zich te verbinden met hun ziel, talenten en hun levensmissie. Via Willem kwam in 2010 ook “Een Cursus in Wonderen” op mijn pad en na een aantal jaren lezen en oefenen zag ik hoe de trucs van mijn ego nog steeds een grote rol hadden in mijn leven, maar vond ik ook de weg van angst naar liefde.  En wat was ik blij dat ik in 2018 kennismaakte met Diederik Wolsak! Hij had net het boek “Choose Again, six steps to freedom” geschreven. Ik had net mijn eigen boek geschreven “Schatkist van de Ziel”. Er waren veel raakvlakken, alleen was Diederik’s boek nog praktischer. Daarom volgde ik in september 2019 een intensieve workshopweek in Zuid-Frankrijk waarin we oefenden met zijn “Zes Stappen” methode en wist ik dat ik ermee verder wilde. Mijn levensmissie: mensen helpen hun leven vanuit liefde te leven ipv vanuit angst. 

 Jacqueline geeft Choose Again Cirkels in Harderwijk. Verder bestaat haar werk uit coachen, trainen, schrijven en het geven van lezingen. Ze is in 2015 getrouwd met Leo en samen hebben ze een gezin met 6 kinderen, waarvan er nog 2 gedeeltelijk thuiswonen. Ze houden van dansen, filosoferen, koken, reizen, klussen en wandelen, dus er is altijd wel iets te doen! Voor meer info: www.jacquelinetamminga.nl