Choose Again Nederland

Jij bent de auteur van alles wat jij op dit moment ervaart in je leven, gebaseerd op de keuzes die je bewust en onbewust hebt gemaakt. Jij hebt die keuzes gemaakt op het beeld dat je over jezelf bedacht hebt toen je klein was.

 

Bij Choose Again Nederland helpen we jou om je bewust te worden van kernovertuigingen die je over jezelf gelooft. Die zijn namelijk de basis van de keuzes die je maakt. We gaan aan het werk om te onderzoeken of die overtuigingen nog steeds geldig zijn, of ze waar zijn. En zolang je ze blijft geloven, lijken ze waar te zijn. Zodra je begint in te zien – en te voelen – dat die overtuigingen een vergissing zijn, ontstaat al snel het gevoel van een ongekende vrijheid.

 

Als je dit bevrijdende gevoel begint te ervaren, merk je dat je alles, maar dan ook alles anders kunt zien en dus anders kunt beleven. Dan ga je leren dat de geest werkelijk vrij is gebeurtenissen vanuit een nieuw gekozen en constructief perspectief waar te nemen.

 
Choose Again - kies opnieuw - gebruikt een eenvoudige methodiek, de Zes Stappen, waarmee het kiezen voor een andere route, namelijk uit ellende en slachtofferschap, voor nagenoeg iedereen bereikbaar is. Ook voor jou. 
 
Choose Again Nederland is gelieerd aan Choose Again in Canada en Costa Rica waar deze werkwijze in de afgelopen 20 jaar een grote vlucht heeft genomen. Diederik Wolsak, de founder, weet zich gesteund door een grote groep psychotherapeuten en psychiaters, waaronder dr. Jerry Jampolsky.
 
De door Diederik opgeleide facilitators organiseren z.g. Cirkels in diverse plaatsen in Nederland en België waar mensen de gelegenheid hebben de werkwijze te leren kennen en toe te passen, om zich werkelijk vrijer en vreugdevoller te gaan voelen.
Tevens worden er Workshops Weken in Frankrijk en Workshop Weekends in Twente gehouden.
 
Choose Again Nederland is ook te vinden op Facebook.

 

Ik ben zo dankbaar om de vertaling van het boek Choose Again. Sommige zinnen komen diep binnen en brengen me naar herinneringen en ermee gepaard gaande overtuigingen die ik voordien niet zo helder zag. Ik zie linken tussen verschillende overtuigingen en hoe ze elkaar ondersteunen.

 

Diederik Wolsak, wat ben ik dankbaar dat ik met de door jou ontworpen methodiek niet meer vast hoef te hangen aan boosheid, verdriet, onrust, ontgoocheling, ...

 

Dat ik kan beslissen terug te keren naar Wie ik Werkelijk ben: pure liefde. Wat een diepe rust brengt dit. De rust en vrede die ik iedereen toewens.

 

Lieve Michels, facilitator Choose Again.